?

Log in

Vulcan är Kanadas Star Trek-huvudstad

Kanadensiska småstaden Vulcan är nu världens första huvudstad för Star Trek. Staden har efter att ha skrivit på ett avtal med CBS blivit vald till Kanadas Star Trek-huvudstad, skriver stadens hemsida.

Varje sommar hålls ett Star Trek-konvent, Galaxyfest, i staden som lockar fans från hela Nordamerika. Dessutom finns det ett Star Trek-museum på turistbyrån. Att CBS, som äger Star Trek, har valt att välja en officiell landshuvudstad för varumärket kan tyda på att fler städer i andra länder snart även blir det. En möjlig kandidat är Riverside, Iowa, i USA som kallar sig för Kirks hemstad och också håller ett årligt konvent.

I Vulcan bor det cirka 2000 personer och staden ligger nära Calgary i västra Kanada. Ett klipp från förra årets Vulcankonvent ses här:____________________________________

TJEJER, JAG MÅSTE OCKSÅ PÅMINNA OM ATT DET ÄR PARTY POST IKVÄLL SOM GÄLLER! DEN STARTAR KLOCKAN 20.00 SVENSK TID

Tags:

NASA-affisch inspirerad av Star Trek


Många säger nog:

Den där affischen påminner om någon jag sett.

Jo, helt klart har den inspirerats av reklamaffischen till den senaste Star Trek-filmen.Rymdfärjeuppdrag 134 kommer att bli det sista för rymdfärjan Endeavor och det näst sista överhuvudtaget för rymdfärjorna. Endeavor kommer bl.a. att ha med sig flera nya komponenter till rymdstationen ISS.

Tags:

Sveriges första rymdresebyrå invigd idag!

Nu går det faktiskt att köpa en egen biljett till rymden om man är intresserad och kan betala $200.000 för cirka fem minuters tyngdlöshet. De som vågar ska bege sig förslagsvis till Virgin Galactics nya resebyrå med adress Tullhus 1, Skeppsbron, Stockholm för mer info och bokning. Enligt uppgift kommer ett av deras första rymdskepp att bära namnet VSS Enterprise även om det är oklart om det är detta som kommer att användas vid de kommande rymdflygningarna. Men vem skulle inte vilja kliva ombord på Enterprise helself?

Rymdflygningarna kommer att ske från en flygplats i New Mexico, USA men förväntas även ske från Esrange i Kiruna om några år och om alla planer går som tänkt. Rymdskeppet startar från ett ganska ovanligt flygplan och landar på en vanlig landningsbana, max antal G krafter beräknas bli runt 5G under en kort stund och 2G till 3G under resten av accelerationen och landningen men Virgin Galactic utlovar att även ganska normalt tränade personer ska kunna klara en färd med deras rymdskepp.

En meet up i rymden om några år kanske?

Tags:

NEDRÄKNINGOFFICIELL NEDRÄKNING

Tjugonio av trettiotvå proffstyckare tror att Star Trek vinner en Oscar för bästa make-up i natt när Oscarsgalan hålls. Det visar en sammanställning bloggen Awards Daily har gjort.

De tre som inte tror på Star Trek menar i stället att The Young Victoria tar hem priset. Star Treks chanser i övriga tre kategorier där filmen är nominerad bedöms som obefintliga. Alla tror att Avatar tar hem priset för bästa visuella effekter. I kategorien bästa ljudredigering är Avatar också favorit, även om The Hurt Locker får en del stöd. Just The Hurt Locker tippas dock att vinna för bästa ljudmix.

Avatar och The Hurt Locker tros också göra upp om Oscarsstatyetten för bästa film, där även sf-filmen District Nine är nominerad.

Star Trek-filmens kompositör Michael Giacchino väntas ta hem en Oscar för bästa filmmusik för Upp.

Galan sänds i Sverige på Kanal 9 med start 02.35, men sändningen startar redan 00.00 med bilder från röda mattan, då stjärnorna anländer. Årets värdar är Alec Baldwin och Steve Martin som bland annat får hjälp av Chris Pine för att dela ut årets Oscars.

Någon som är uppe och kollar en stund med mig? ^^

Tags:

<3

Du är härmed inbjuden till den första officiella meet-up'en för svenska BAMFs, den:

20-21 MARS

Anmälda BAMF's hitills: missestrella, whyelis,etanol, supersonica 
EN HELKVÄLL ÄR PLANERAD.!!
KOMMENTERA OM PRAKTISKA GREJER HÄR NEDANFÖR, SÅSOM TÅGTIDER, EVENTUELL ÖVERNATTNING, PROPS TILL KVÄLLEN M.M
OCH FÖRRESTEN
:" JAG FICK OCKSÅ EN SLÄNG AV RASHETS
"Star Trek XI vinner en Oscar för bästa make-up på Oscarsgalan"

Detta spår den kanske mest kände amerikanske filmrecensenten Roger Ebert samt filmsajterna Awards Circuit och In contention. I sådant fall blir det första gången en Star Trek-film vinner en Oscar.

Filmen tävlar mot The Young Victoria och Il Divo. I övriga tre kategorier Star Trek är nominerad i så ser det dock mörkt ut. Avatar tror de flesta tar hem statyetterna för visuella effekter samt ljudredigering, medan The Hurt Locker vinner för ljudmix.

Oscarsgalan går av stapeln nu på söndag den 7:e mars.

Tags:

Simon Spotlight planerar att den 16 november ge ut två ungdomsböcker som båda utspelar sig i samband med händelserna i Star Trek XI. Det här är första gången sedan 2002 som ungdomsböcker ges ut på Star Trek temat och det är tydligt att Simon Spotlight försöker rida på vågen efter den senaste, mycket framgångsrika, filmen. Annars var det i mitten av 1990-talet som ungdomsböcker om Star Trek var en vanlig företeelse och förlaget hoppas nu på en längre serie av romaner för ungdomar.  

Den första boken har Rudy Josephs som författare men förden andra boken har det ännu inte annonserats någon specifik författare.

Kan kanske vara något att önska sig i julklapp?

Tags:

Shatner skämtade på OS-avslutningen

Vinter-OS i Vancouver är slut. En av dem som underhöll på avslutningsceremonien var William Shatner

Shatner höll ett kort och skämtsamt tal där berättade varför han är stolt över att vara kanadensare. Video av det finns på den här sidan

William Shatner är ursprungligen från Montreal, men flyttade till USA på 50-talet för att spela teater på Broadway.